Per què no és bo entrenar amb massa pes?

Per què no és bo entrenar amb massa pes? Si bé el pes és quelcom d’important a tenir en compte, encara ho és més la tècnica i el moviment. Precisament, l’abús en la càrrega fa que l’execució dels exercicis no sigui la correcta.

Com sabem si el pes és massa elevat per a nosaltres?

Cal veure com reacciona el cos, sobretot pel que fa a la postura, ja que si és incorrecta tendirem a arquejar l’esquena, avançar les espatlles o fer moviments poc habituals. Per tant, adoptar postures forçades i antinaturals, utilitzar altres músculs i no només els treballats… són alguns dels punts que indicaran que estem fent servir més càrrega de la que hauríem.

Sovint, les persones treballem el nostres cos malament i les postures acaben esdevenint normals a l’hora d’entrenar. Per això, l’excés de càrrega és quelcom que cal deixar anar a poc a poc.

Pensa que, de no ser així, els mals hàbits en l’entrenament poden acabar tenint conseqüències negatives: no treballar els músculs com cal, risc de sobrecarregar la zona treballada, sobrecàrregues musculars…

Així doncs, abans de començar a entrenar cal que siguem capaços de conèixer el nostre cos i capacitats per tal d’evitar errors i dolors.

Els consells dels monitors de Bloc Cafè:

  1. Evita les presses i no vulguis corris, ja que el progrés depèn de la perseverança i la constància. No pensis tant en la càrrega i més en aprendre a fer bé els exercicis i els moviments.
  2. Si ets principiant, comença a poc a poc amb exercicis dinàmics. És a dir, entrena amb el teu propi pes! L’ideal és anar guanyant confiança, destresa i força a l’hora d’executar cada rutina d’entrenament. D’aquesta manera veuràs que el propi cos et damnarà que afegeixis pes per fer els teus exercicis.
  3. Pregunta als monitors del Bloc sempre que tinguis algun dubte. T’aconsellarem de forma personalitzada. A més, recorda que també tens l’opció d’optar per fer entrenaments personals!