La importància de l’esport per als teus fills

En començar l’any escolar, molts pares es troben amb el dubte de les activitats extraescolars per als seus fills. En alguns casos, les activitats que impliquin exercici físic poden veure relegades per altres relacionades amb les matèries escolars. Però no podem oblidar la importància de l’esport per als teus fills, essencial a totes les edats.

 

La importància de l’esport per als teus fills: quins són els seus beneficis?

 

Preveu l’aparició de malalties

Cada vegada més nens desenvolupen malalties que fins ara s’havien considerat d’adults:

  • Diabetis tipus 2,
  • Fetge grau no alcohòlic
  • Operacions de maluc.

Fer exercici físic  que ajudi als nostres petits a moure més al llarg del seu dia ajuda al fet que els nostres nens tinguin menys risc de patir obesitat i prevé l’aparició d’afeccions.

Beneficis mentals

Els beneficis físics poden ser més evidents, però poques vegades es parla dels que té per al cervell dels nens realitzar esport i exercici físic, que no són pocs.

Segons diversos estudis, l’esport pot ajudar-los a concentrar-se de manera més adequada i a ser menys impulsius. A més, sembla que influeix en l’hipocamp: són capaços de retenir més informació a llarg termini, el que significaria que els nens que són més actius físicament obtenen millores en la seva memòria.

Millora el rendiment escolar

A molts pares, com és lògic, els preocupa el rendiment escolar dels seus nens i en alguns casos es pot deixar de banda activitats més físiques darrere de les activitats relacionades amb les matèries escolars. No obstant, això pot ser un error, ja que algunes investigacions suggereixen que fer esport pot ajudar a millorar el rendiment escolar dels nostres petits.

Millora les habilitats corporals

La realització d’un esport obliga a adquirir certes habilitats físiques que acaben repercutint en el fet que els nostres nens vegin millorades  les seves capacitats: la coordinació, la força, o l’agilitat. A més, afavorirà que els nens tinguin una major consciència i control corporal el que resultarà molt útil en el futur si necessiten, per exemple, relaxar-se, etc.

Afavoreix la creació de valors

Depenent de l’esport pot tenir uns o altres valors associats. Sabem que els esports en equip comporten una necessitat d’aprendre el significat i aplicació de la paraula “companyonia”. Aquest tipus d’esports ajuda als nostres petits a aprendre a treballar en equip, a compartir i a ser generosos.

No obstant, els esports individuals també poden aportar valors com el de l’esforç, esperit de superació o el sacrifici. Seleccioneu l’esport que triïn, els nostres petits es veuran beneficiats dels valors positius que adquiriran i que podran aplicar a tots els àmbits de les seves vides.

 

Vols inscriure als teus fills en una nova disciplina? Des del Bloc t’oferim les activitats esportives de l’Escola BlocCafè