Escull l’esport que millor s’adapti a tu

Escull l’esport que millor s’adapti a tu per posar-te en forma, t’expliquem com fer-ho:

Quin és el teu estat físic actual i nivell esportiu?

El primer punt a tenir en compte és quin és el teu estat físic actual i el teu nivell esportiu, ja que són factors que influiran a determinar quin és l’esport més adequat per a tu.
Així doncs, serà fonamental fer una prova d’esforç (sobretot si fa temps que no practiques una activitat física regular). Les proves d’esforç permeten saber si el cos, especialment el cor, està en condicions adequades per enfrontar-se a l’esport sense cap mena de risc i fins on és capaç d’aguantar l’esforç al qual el sotmetis.

Per tant, si ets una persona sedentària hauràs de començar amb un condicionament general i progressiu, practicant esports menys exigències, i anar augmentant.
En cas que tinguis sobrepès, a més de seguir els mateixos consells que en el punt anterior, hauràs d’evitar els esports d’alt impacte i prioritzar: caminar, natació, tenis, ciclisme…

Quina edat tens?

L’edat és un altre factor important a tenir en compte a l’hora de decidir quin esport practicar, ja que no només els nostres gustos van canviant, sinó que també tenim necessitats diferents.
Durant l’adolescència és bo practicar esports en equip perquè, a més d’entrenar el cos, també es treballen els valors.
En el cas d’adults joves les necessitats poden canviar a causa de la vida laboral, a tenir menys temps i més estrès. Per això, esports com la boxa o el kickboxing poden ser una bona opció per aquestes franges d’edat. Una alternativa més relaxant són esports com el running, el ioga o el Pilates.

Quan som més grans, es tracta de conservar la mobilitat en les articulacions i músculs. Així doncs, el millor és buscar esports amb una intensitat moderada que no impliquin massa impacte com ara la natació, els exercicis aeròbics lleugers o altres activitats com el Pilates.
D’altra banda i independentment de l’edat, els entrenaments de força es recomanen a tothom, sempre adaptant l’entrenament a les característiques de cadascú.

Si encara tens dubtes sobre quin és l’entrenament ideal per a tu, parla amb els nostres monitors. T’assessoraran de forma personalitzada!