Entrenament amb kettlebells: t’expliquem com utilitzar-les!

Entrenament amb kettlebells: t’expliquem com utilitzar-les!

Conéixes la utilitat d’un tipus de peses que segurament hauràs vist a la sala d’entrenament i que no són les manuelles habituals?  Són unes en forma de bola amb la base plana i amb una nansa en la part superior per agafar-les. Tradicionalment, se les ha denominat com a peses russes, tot i que avui tothom les coneix sota el nom de kettlebells. Aquestes peses serveixen per treballar la força i la flexibilitat muscular durant els entrenaments.

Quina és la diferència entre les peses tradicionals i les kettlebells?

La diferència principal és que una kettlebell és un pes inestable, és a dir, la part per on s’agafa la kattlebell i el centre de gravetat no es troben en el mateix lloc. Es tracta, doncs, d’un disseny pensat principalment per als moviments de balanceig que combinen l’entrenament de força amb l’entrenament muscular. Per contra, les manuelles tradicionals treballen la força directa i el desenvolupament dels músculs.

Per què cada vegada té més adeptes?

Podem dir que l’entrenament amb les kettlebells és més àgil i dinàmic, ja que treballa diferents músculs simultàniament aconseguint un tipus d’entrenament únic.

Quins entrenaments podem fer amb les kettlebells?

A continuació t’explicarem 3 exemples d’entrenament amb kettlebells que pots fer al Bloc amb l’ajuda d’un monitor perquè aprenguis a utilitzar-les adequadament i sense risc a lesionar-te.

Balanceig de kettlebells

Es treballen glutis, muscles, espatlles i el conjunt de muscles que formen part del core, principalment les abdominals. Consisteix a obrir els peus a l’alçada dels malucs flexionant els genolls i balancejant el cos i braços de manera que la kettlebell passi entre les cames.

Halo amb les kettlebells

Ajuda a tonificar l’esquena, pectorals, braços i core. En aquest cas has d’aixecar-la i portar-la per sobre del cap i cap a un costat creant un moviment de rotació passant per darrere.

Press militar amb les kettlebells

Serveix per enfortir l’esquena, els bíceps i l’esquena superior. Es necessiten dues kettlebells, una per cada mà i has de moure-les des del pit aixecant-les per sobre del cap.

Com veuràs, això és una petita mostra de tot el que pots fer amb les kettlebells. Al Bloc Cafè treballem amb elles des de fa temps a la sala d’entrenament i podem ajudar-te perquè t’iniciïs en aquesta pràctica tan completa i que t’ajudarà a incrementar el rendiment dels teus exercicis.