Consells pels runners a l’estiu

Si ets un amant del running, segurament aquest estiu o durant les vacances, no et podràs passar de sortir a córrer una estona encara que faci molta calor. Així que et deixem amb alguns consells pels runners a l’estiu per a evitar errors comuns, que poden ser perjudicials per la teva salut.

Consells pels runners a l’estiu:

No vagis massa tapat

Millor no surtis a córrer amb malles o samarretes de màniga llarga o tèrmiques. Més enllà de la moda, cal vestir-se de forma adequada per no posar la teva salut en perill. Recorda que sempre és millor passar una mica de fred abans de començar a córrer, que jugar-te-la i passar per una deshidratació enmig del teu entrenament.

Escalfa’t

Això de pensar “com que només vaig a córrer mitja hora, no cal escalfar”, no és del tot correcte. Sobretot si et passes moltes hores assegut o estirat a la tovallola, sense fer exercici. Comença a moure’t a poc a poc i desperta els teus muscles amb suavitat, mobilitzant les articulacions. A més, si abans de començar a córrer fas un minuts de caminada ràpida, molt millor. D’aquesta manera avises al cos sobre que tens intenció d’augmentar la intensitat de l’entrenament.

Protegeix-te del sol

Recorda de protegir la pell amb crema solar, així com de portar una gorra i ulleres de sol per a protegir els ulls. Les zones més sensibles quan correm són la nuca, les espatlles, el pit i les orelles. Pots utilitzar crema solar especial per a esportistes, resistent a la suor i de fàcil aplicació.

Hidrata’t bé

Cal beure abans, durant i després de l’entrenament. A l’estiu és quan es produeix més deshidratació i cops de calor, per tant, beure durant el dia és bàsic pel nostre rendiment. Beu una mica abans de sortir a córrer i escull rutes on sàpigues que hi ha fonts o zones d’aigua potable. Sinó sempre pots optar per portar una motxilla d’hidratació. Quan acabis l’exercici, pensa en rehidratar-te bé una altra vegada. Si has fet un entrenament molt intens, millor opta per begudes amb sals minerals.

Menja una mica abans de l’entrenament

Quan fa calor solem menjar menys, però seguim necessitant energia en forma de calories. Per tant, mantenir una ingesta de calories adequada és necessari si volem sortir a fer esport.

No sobreentrenis per compensar la mala alimentació: que et mengis 2 gelats no significa que hagis de sortir a córrer més estona. Fer més esport pensant que així podem tenir una mala alimentació durant les vacances és un error.