Aigua: la clau per un entrenament efectiu

La quantitat i la forma en què beus aigua mentre fas esport importa més del que creus: la deshidratació genera rampes, major risc de lesions, esgotament, baix rendiment muscular… i, al mateix temps, beure aigua massa de pressa o en grans quantitats pot ocasionar flat i nàusees. A continuació, t’esmetem alguns “tips” per facilitar el teu consum d’aigua: la clau per un entrenament efectiu.

Beure aigua abans d’entrenar

Des del Bloc et recomanem que beguis aigua abans de fer exercici i que mentre estàs entrenant ho facis en petites quantitats als descansos. Recorda que si beus grans quantitats d’aigua, després et pot resultar incòmode per continuar la teva rutina d’exercicis, provocant molèsties a l’estómac, nàusees o flat.

Beure aigua: la clau per un entrenament efectiu

La ingesta d’aigua ideal dependrà molt de cada persona i de les activitats que realitzi durant el dia, així com del tipus d’exercici que es faci i de la temperatura ambient.
No obstant això, la quantitat d’aigua ideal sol estar al voltant dels 250 – 500 ml. per entrenaments d’uns 45-60 minuts.
Com a norma general, pensa que hauràs de beure més si el tipus d’entrenament és cardiovascular i quan la temperatura i la humitat de l’ambient sigui més alts, a causa de l’augment de risc de deshidratació.
A més, et recomanem de beure cada 15 minuts aproximadament. Així doncs, sempre que puguis aprofita els descansos de les classes i les sèries d’exercicis per fer-ho en petites quantitats.

Beu aigua abans de tindre set

El nostre consell més preuat és que t’avancis a la sensació de set, que és un indicatiu de deshidratació i pot provocar un descens del rendiment, a més de ser perillós per la salut.

Recorda:

  • Ingereix 250 – 500 ml d’aigua per entrenaments d’uns 45-60 minuts
  • Recorda beure cada 15 minuts aproximadament
  • Aprofita els descansos per consumir petites quantitats